Idealna na śniadanko

by Dorota na przedmieściach
Dzień dobry:-)
Dzisiaj wpadam na chwilkę z propozycją pasty.
Nie przepadam za mięsem,
właściwie unikam
i dzisiaj mam nadzieję, że skuszę Was
pastą z czarnej fasoli. 
Nie wymaga dużo pracy a jest fajną alternatywą
na śniadanie czy kolację.
Zupełnie wegańskie danie, 
Dostarczy solidną porcje białka,
a także jest bogata w potas, wapń i fosfor. 
Samo zdrowie 🙂 

Pasta z fasoli czarnej
Składniki
– 1 czerwona cebula
– 1 puszka czarnej fasoli ( może tez być czerwona)
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1 łyżeczka ostrej papryki, chilli
– sok z połówki limonki
– mały pęczek kolendry, (listki)
– 40 g oliwy lub oleju
– szczypta soli
Wykonanie
Wersja Thermomix
Przekrojoną cebulę i czosnek wrzucić do naczynia, rozdrobnić 3sek/obr.8 Następnie  kopystką zgarnąć wszystko na dno naczynia, dodać oliwę, dusić 3min/varoma/obr.1 Na koniec dodać odsączoną fasolę, sok oraz przyprawy, zblendować 20sek/obr.6
Wersja tradycyjna
Cebulę i czosnek pokroić drobno i podsmażyć na patelni do miękkości. Do naczynia/miski włożyć przepłukaną i odsączoną asolę, cebulkę z czosnkiem i resztę składników. Zblendowac do uzyskania jednolitej masy.
Gotowe 😉

Na śniadanko idealne:-)
Udanego, słonecznego weekendu!
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota

You may also like

12 komentarzy

howshemakesit 19 maja, 2017 - 5:30 pm

Zdecydowanie jest to ciekawa alternatywa. Ja mięsożerna też nie jestem, fasolkę lubię, więc skorzystam:-)

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:45 pm

I jak Magda ? Smakowało ?

Reply
IVONNA 19 maja, 2017 - 5:45 pm

O koniecznie muszę wypróbować 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:45 pm

Polecam

Reply
Klimaty Agness 19 maja, 2017 - 8:57 pm

Pasty z czarnej fasoli nie jadłam, ale jestem pewna, że jest pyszna, ponieważ robię z białej i bardzo ją lubię 🙂
Pozdrawiam , Agness 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:45 pm

Pozdrawiam

Reply
Kamila 20 maja, 2017 - 12:31 pm

U nas pasty to podstawa. Z czarnej fasoli jeszcze nie próbowałam, spróbuj z ,,czerwonej,, (fasola+ suszone pomidory+wędzona papryka w proszku+pieczony w łupinie czosnek, sól , pieprz , oliwa-pycha!)

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:46 pm

Mniam spróbuje

Reply
Unknown 20 maja, 2017 - 9:28 pm

Zawsze robilam z fasoli i suszonych pomidorow ale takiej wersji też chętnie spróbuję 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:46 pm

🙂

Reply
Pod białą sową 21 maja, 2017 - 4:44 pm

Pychotka 🙂
Pozdrawiam.

Reply
Dorota na przedmieściach 7 czerwca, 2017 - 5:46 pm

Uściski

Reply

Leave a Comment