No i zaczął się ten nasz Nowy Rok.
taka podwójna 20 🙂
Wiele osób podejmuje noworoczne wyzwania i postanowienia.
Często wiążą się z dietą, zdrowym odżywianiem,
włączeniem sportu do codziennej aktywności.
Są też odważni , którzy mówią – zero cukru:-)
Ale przecież chce się deseru !!!!!
No i mam propozycję deseru idealnego.
Szybki, z owocem 🙂 i bez cukru.
Jabłka w cieście francuskim
Składniki:
– jabłka
– ciasto francuskie
– cynamon opcjonalnie
– jajko do posmarowania
Wykonanie:
Jabłka kroimy w centymetrowe krążki. Wycinamy gniazda nasienne.
Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i kroimy w paski. Owijamy jabłka pazkami wg wzoru lub własnej fantazji. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cynamonem.
Pieczemy ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni
Gotowe!
Idealne na ciepło, jako podwieczorek czy dodatek do kawy.
Udanego weekendu życzę i wytrwania w postanowieniach noworocznych 🙂
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota
Dorota
2 komentarze
Zaserwowałam rodzince na śniadanie, to poprosili o powtórkę na obiad i deser:) Hit!
Zrobiłam wykorzystując resztkę ciasta kruchego. Jest pyszne.
Dzięki za podpowiedz.