W sam raz na kolacje dla dwojga

by Dorota na przedmieściach
Za oknem pogoda jaka jest każdy widzi:-)
Przy takiej aurze ciepłe kolacje powoli 
wchodzą na stałe do menu
Często przygotowuję zapiekany camembert z borówką.
Dietetyczne to może nie jest 🙂
ale pyszne.
Normalnie z ciasta francuskiego wychodzi kwiatuszek
ale oczywiście tym razem  ciasto było jakieś oszukane
i tak pięknie do zdjęć się nie udało 🙂
Camembert zapiekany w cieście francuskim
Składniki:
– 4 serki camembert
– ciasto francuskie
– tymianek
– żurawina lub borówka
Sposób przygotwania
Ser rozkładamy na cieście i wykrajamy kwadraty. Z pozostałości ciasta wycinamy paski. Zawijamy ser w ciasto tworząc fantazyjne gniazdko, kwiatuszek etc. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Smarujemy ciasto rozbełtanym jajkiem. Posypujemy tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut do zrumienienia ciasta. Podajemy z żurawiną lub borówką.
Smacznego!
Instrukcja foto mam nadzieję przydatna 😉
Kolacja szybka w przygotowaniu, gorąca na zimne wieczory
a i porcja w sam raz.
Trzeba jakoś tą pogodę przetrwać 🙂
Udanego weekendu życzę
i choć odrobiny słońca!!!!
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota

You may also like

18 komentarzy

Unknown 7 października, 2016 - 5:10 pm

Kilka razy widziałam już przepis z zapiekanym serkiem w cieście i zawsze mówię sobie, że muuuszę spróbować 🙂 na prawdę muszę i w końcu mi się to uda bo widoki są pyszne 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:49 am

no musisz 😉

Reply
Unknown 7 października, 2016 - 6:08 pm

Kochana jak Ty dzielisz czas między pracą,bieganiem, IG,blogiem,prowadzeniem domu i pieczeniem?:)))Ja ledwo wyrabiam ale cieszę się, ze tu wróciłam 🙂
Miłego wieczorku*)

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:50 am

hahaha no sama nie wiem – po prostu nie sypiam ?
Pozdrawiam

Reply
Ania z Osobiedlamnie 7 października, 2016 - 6:08 pm

Francuskie mam, camembert mam, borówkę zastąpię musem malinowym, faceta do pary mam:) Pora jest skandaliczna, ale czego się w piątek po takim (koszmarnym) tygodniu nie robi dla siebie:) Dzięki za przepis i kuszenie:)

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:50 am

I jak udało sie? 😉

Reply
Pani KoModa 7 października, 2016 - 9:49 pm

O rany! ORANY!!! Pyszności!! 🙂 za późno żeby ukochanego wysyłać do sklepu!!!??? 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:50 am

będzie na jutro 😉

Reply
Do more of what makes you happy 8 października, 2016 - 10:15 am

muszę zrobić 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:50 am

🙂

Reply
Mały Szpicherek 8 października, 2016 - 6:56 pm

Cudnie wygląda! Bardzo apetycznie 🙂

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:50 am

dzięki

Reply
Unknown 9 października, 2016 - 4:57 pm

Fajny przepis,my często panierujemy camemberta w bułce tartej lub w orzechach zmielonych i piekę na patelni,podaję z borówką:)Twój przepis na pewno zrobię:)

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:51 am

smacznego

Reply
Unknown 10 października, 2016 - 11:26 am

Ojej! Ale dobroci! 🙂 🙂 To chyba wiem co dziś przygotuję 😀 Pozdrawiam!

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:51 am

smacznego

Reply
taksobierobie 10 października, 2016 - 9:31 pm

Ale mi slinka cieknie…wyglada mega pysznie! Jutro robie, jak maz nie bedzie chciał to zjem wszystko sama 😉
Uwielbiam! Dzieki za przepis 🙂
Monika
taksobierobie.blogspot.com

Reply
Dorota na przedmieściach 11 października, 2016 - 5:51 am

smacznego No może mąż chociaż spróbuje 😉

Reply

Leave a Comment