Domowy baleys

by Dorota na przedmieściach
Zapraszam dziś na kieliszeczek pyszności:-0
Domowy likier kawowy !!!
Ostrzegam, że smakuje wybornie,
ma kalorie i alkohol
i musicie spróbować!
Domowy Baley’s

Składniki:
1 puszka masy krówkowej (400—500 g)
200 g śmietanki 30 lub 36%
250—500 g wódki lub rumu
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki cukru pudru

Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki oprócz alkoholu i wymieszać 10s/obr.10, a następnie podgrzewać 4 min/90 stopni C/obr.2. Po tym czasie podgrzewać kolejne 4 min/90 stopni C/obr.3, dodając powoli alkohol. Likier przelać do butelek i przechowywać w lodówce.

Warto zamknąć lodówkę na kłódkę 🙂
Najlepiej smakuje gdy jest mróz!!
Wersja kawowa ale polecam również likier jajeczny zwany ajerkoniakiem
 bądź wersje full wypas czyli Bombardinio
No to zdrówko!!!!
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota

You may also like

6 komentarzy

aldia 9 lutego, 2018 - 7:26 pm

Mniamm 🙂

Reply
AgataZinkiewicz 9 lutego, 2018 - 9:03 pm

Pyszności, tylko ja narazie nie mogę 🙂 jak się młody "wykluje" to napewno sprubuje twojej nowości. Uwielbiam eksperymentować 🙂

Reply
Pod białą sową 12 lutego, 2018 - 11:30 am

Ty to umiesz narobić smaka 🙂
Pozdrawiam serdecznie.

Reply
Ania z Osobiedlamnie 15 lutego, 2018 - 8:47 am

I jak zwykle po przeczytaniu i obejrzeniu Twojego posta: jak zyć? no jak żyć??
🙂

Reply
Kamila 15 lutego, 2018 - 12:03 pm

O! To musi być pyszne. U takiego kawosza jak ja, obowiązkowe na liście ,,do zrobienia,, 😉

Reply
sanpiseth40 3 kwietnia, 2018 - 3:33 am

Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog…
I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
ดูหนังออนไลน์

Reply

Leave a Comment