Zapraszam dziś na kieliszeczek pyszności:-0
Domowy likier kawowy !!!
Ostrzegam, że smakuje wybornie,
ma kalorie i alkohol
i musicie spróbować!
Domowy Baley’s
Składniki:
1 puszka masy krówkowej (400—500 g)
200 g śmietanki 30 lub 36%
250—500 g wódki lub rumu
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki cukru pudru
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki oprócz alkoholu i wymieszać 10s/obr.10, a następnie podgrzewać 4 min/90 stopni C/obr.2. Po tym czasie podgrzewać kolejne 4 min/90 stopni C/obr.3, dodając powoli alkohol. Likier przelać do butelek i przechowywać w lodówce.
Warto zamknąć lodówkę na kłódkę 🙂
Najlepiej smakuje gdy jest mróz!!
Wersja kawowa ale polecam również likier jajeczny zwany ajerkoniakiem
bądź wersje full wypas czyli Bombardinio
No to zdrówko!!!!
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota
Dorota
6 komentarzy
Mniamm 🙂
Pyszności, tylko ja narazie nie mogę 🙂 jak się młody "wykluje" to napewno sprubuje twojej nowości. Uwielbiam eksperymentować 🙂
Ty to umiesz narobić smaka 🙂
Pozdrawiam serdecznie.
I jak zwykle po przeczytaniu i obejrzeniu Twojego posta: jak zyć? no jak żyć??
🙂
O! To musi być pyszne. U takiego kawosza jak ja, obowiązkowe na liście ,,do zrobienia,, 😉
Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog…
I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
ดูหนังออนไลน์