– 1 łyżka cukru
– 1 łyżka proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
– 1/2 łyżeczki soli
– 100 g masła pokrojonego w kostkę
– 3/4 szklanki jogurty greckiego
– 1 szklanka startego sera cheddar
– 1/3 szklanki pokrojonej w kostkę szynki
– 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Wyłóż blachę do pieczenia papierem.
W dużej misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, czosnek w proszku i sól. Dodaj zimne masło. Ręką połącz wszystkie składniki aż uzyskają konsystencje kruszonki. Powstałe ciasto wymieszaj z jogurtem, serem, szynką i szczypiorkiem. Zagnieć ręką aż powstanie miękkie ciasto.
Z ciasta utwórz kulę i rozwałkuj na placek. Pokrój na 8 części.
Umieść bułeczki na przygotowanym arkuszu do pieczenia. Włóż do piekarnika i piecz przez 18-20 minut lub aż będzie lekko rumiany.
Smacznego
Dorota
13 komentarzy
łóżesz ty:)))))))))))
jaka jest gramatura/objętość Pani filiżanki?
Oj to normalna szklanka już zmieniam
Dzięki za czujność
Dzięki 🙂 w weekend będzie jak znalazł na śniadanie bo brzmi i wygląda super!
wyglądają tak smakowicie,że będę musiała spróbować 🙂
🙂
Porywam przepis,bo takich cudów jeszcze nie robiłam:))Dzięki i pozdrawiam:)
Daj znać czy pasuje 🙂
O kurczę 🙂
Świetny przepis, jak apetycznie to wygląda.
Już zapisałam i na pewno wypróbuję.
Pozdrawiam serdecznie.
Smacznego
Wygląda bardzo smakowicie 🙂
A jak smakuje 🙂
I am rushing the recipe, because I have not done such miracles :)) thanks and best regards 🙂
หนังออนไลน์