Witam serdecznie i słodko 🙂
Zapraszam dzisiaj na trochę rozpusty.
Do tego bezgrzesznej.
W przypadku tego przepisu potwierdza się
teoria, że czekolada to warzywo 🙂
Tarta czekoladowa z awokado
Składniki
Ciasto
– 50 g dowolnych orzechów
– 50 g wiórek kokosowych
– 30 g syropu klonowego
Krem
– 200 g awokado ( 2 sztuk średnio)
– 60 g syropu klonowego
– 40 g kakao
– 20 g oleju kokosowego
– kropla esencji waniliowej
– odrobina cynamonu
Wykonanie:
Składniki na ciasto blendujemy i wykładamy na blachę. U mnie o średnicy 18 cm z wyciąganym dnem. Tworzymy rant i równo rozkładamy. Warto zwilżyć rękę wtedy łatwej jest rozłożyć ciasto.
Składniki na krem blendujemy i wykładamy na ciasto. Ważne aby awokadobyło dojrzałe i o kremowej konsystencji. Wkładamy do lodówki na godzinę. Można udekorować owocami lub bakaliami i gotowe 😉
Ciacho wytrzymuje dwa dni.
Nie jest duże, nie za słodkie i do tego samo zdrowie.
Pan Mąż się zajadał
i nawet jak zdradziłam składniki to dołożył porcję 🙂
Pozdrawiam serdecznie i zmykam do kuchni.
Dzisiaj akcja torty i inne słodkości 🙂
Urodziny córki już jutro
Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota
Dorota
6 komentarzy
Pycha i fajne połączenia !!!!
Miłego kucharzenia !!!!!
Wygląda pięknie i pewnie jeszcze lepiej smakuje 🙂
Od jakiegoś czasu eksperymentuję ze zdrowymi deserami, więc przepis jak najbardziej dla mnie.
Tylko napisz mi proszę , czym ten olej kokosowy mogę zastąpić…nie toleruję pod żadną postacią 😉
wygląda super i pewnie tak samo smacznie smakuje 🙂 ostatnio też chodzi za mną jakieś dobre czekoladowe ciacho!
pozdrawiam serdecznie 😉
Apetyczna 🙂
Uściski.
ale bym zjadła 😀